just a short post

Assalamualaikum n a very good morning @ noon. hihi. Hye alls, how are you today ? hopefully all in good. Ok. TOday, im just post a short entry. Yeah a short but mybe a lot of pictures.

School holidays will be end around the corner. I`m happy n happy. *heeewwheeeww*
So, lately, my friend and i have spent time together for studying. And, of coz we will miss this memorable time that we spent.


so, we spent a lot of time in my mini library. Ok, i could beat that his homeworks like a pound of _____ hehe. And, the best thing, i could get a free paper with a lot of questions. Yess without any charge. thanks uuu. haha


he blacken his eyes. really look annoying.what ever .


mine lovely spectacles. anywhere. pink was the awsome . *heemmoheemmmoo*

After we make our mind dizzy n dizzy with formula n the organs of human n bla bla bla. we are going to be like a crazy frog. *dushhdushhh*


and i reply him for the best tagline !

fair right ? *winkkk*

and the most serious thing that we have thought about......

maybe a different of that subjects.-..-

and after finished up all his hoemworks. n some revision. we enjoy making a brownie chocolateeeeeeeee cake. errk is it brownie ? i think so. ..

the cake was lookin good right ? but maybe it too soft. -..- *first trying*

Hmm. ok. new year with a new mission. YEAh.
daaa.

Ouh yeah . Holidays. End soon

Assalamualaikum.morning. Baiklah mulakan membaca entry ini dengan bismillah sambil tersenyum *wonkwink* ok lah . Nama saya nuradila abdul latiff. Just called me dila for short .:) *ehem. batul*. Hadirnya saya disini ingin menaip tentang perkara-perkara atau aktiviti-aktiviti yang dilakukan sepanjang cuti sekolah saya.

Seperti biase, cuti sekolah yang boleh tahan bosannya. Jadi bila ibu ayah mula sibuk, aku pun sibuk dengan kerja yang entah apa-apa. hihii. Dan, dan, begitula ceritanya. *menguap*. k. serius boring ? Tkpa. Dyla paham. siapa rasa entry kali ini. bosan. sila tekan ctrl n W. Masa itu emas. k. bye. hihiii



Kadang-kadang bila aku nak update blog, idea susah benar nak keluar, tapi bila dah keluar..boleh laa dikategorikan sebagai penaip terpantas didunia. Mungkin, kena letak mentol menyala atas kepala, baru aliran elektrik bergerak pantas. ekekee.

Ok, hari ni dah 25 Disember 2011. lagi beberapa hari saja nak tahun baru. Ye, cakap saja tahun baru, aku nak lupakan segala pahit. cewaahh. Boyfie ? haha. dah la, aku dah tak ingat lagi pasal kau. Pergi lah berbahagia, kerana aku pun dah bahagia with my all subjects for SPM. *hemmohemmoo*. Dan yang pasti, aku takkan pernah berpatah balik. ok.Diam ! Fullstop. hihiii.

Hmm, kejap saja 25 Dis. lagi 9 hari nak sekolah. REALLY ? so, siapa yang masih tidur dibuai mimpi tu, sila silalah bangun. Mimpi yang indah-indah, tanpa memikirkan apa yang akan berlaku dan sedang berlaku. Sila terima kenyataan yang batch 95`s akan menduduki SPm ye. SPM. ualng lagi sekali SPM, bukan UPSR mahupun PMR. serius, baru semalam dila rasa dila masuk dewan nak amik ujian PMR dan amik sijil kecemerlangan PMR dan bergembira bersama kawan dengan keputusan yang baik.Dan Kini, aku sebahagian daripada bakal SPM-rians batch 95`s. Yess, itu satu kenyataan. bukanlah kejutan. Kenyataan yang sebenar aku dah semakin dewasa. ye. itu kenyataan. buakn kejutan yang baru aku sedari.

9 hari lagi nak sekolah. Sila checklist barang-barang persekolahan.

BAJU KAIN TUDUNG KASUT STOKIN>>
semua masih elok. nampak sangat aku ni pembersih dan cermat. dan yang pasti. badan aku still mantain. hiihii. yang penting. stokin biar panjang skit. nak jadi budak baik la katakan. *winkwink*

BAG>>
aku rasa memang tak perlu, sebab aku nak pecahkan rekod. guna bag sekolah yang samam dari form 1. cool bebeh. nnt dah lepas SPm aku nk update pasal beg tu. haha. Bag yang beri Spirit beb ! Lagipun beg tu limited edition jeh aku rasa, buat masa ni tak ada sape lagi yang pakai beg NIKE tu. hah. Tkpe, nasihatnya, korang beli jeh la beg harga 3++.oo RM. InsyaAllah tahan lama. Lagipun, Handbag aku dah penuh boelh buat sale dah. -.-

PENCIL CASE>>
hmm, yang ini aku nak beli yang baru. almaklumlah, perempuan tak lengkap kalau tak bawak gam pencil 5 bgt, pen nak warna warni pemadam. highlight, liquid , dan segala bagai. alaa. lebih kurang mcm beg makeup korang jugak kan ? hahha.

ALAT TULIS>>
ni memang wajib la kan. Tkkan pergi sekolah tak baak pen.Gila pandai la kan sape yang tak bwak alat tulis ke sekolah. kepala die mcm memory card . boleh rekod semuanya. hihi. tak perlu catat.

BUKU RUJUKAN>>
aku dah beli. hihi. aku rasa tak boleh hidup kalau tade buku rujukan. bio semua ade. sampai terlebih-lebih 2 3 lagi. dan kadang2 tak terbaca semuanya. hihii. But atleast, aku sempat selak semuanya. dan aku ingat lagi buku-buku aku. siap label nombor setiap buku lagi. Yelahh, sng skit aku nk check. tgk np jeh dh tau buku jenis ape. *hemmohemmo*

BUKU LATIHAN>>
hmm, ni pun dah ade. Tapi. hihii, kadang2 tak terhabis pun aku buat. heeee~~

Next year, aku tak tau lagi nak tuition dekat mana. Tuition tu tak penting, just satu tambahan sahaja. Tapi. tengoklah dulu keadaannya kan. hihii

Ok, tutup kejap cite nak SPM SPM ni. sekarang aku nak cerita holidays aku yang boleh dikatakan bosan. kebosananan boleh dikatakn 70%. *menguapppp*.

Baiklah, nak tahun baru, ada azam baru. mestilah. Hidup kene ada planning. dan yang pasti.. hmm. aku akan pastikan. *annoying*



Once upon a time.when i still standard 5... ok. i will miss london. LOL.

Baiklah, cuti aku. ? haha. Bosan darab sepuluh kuasa 12. bangun pagi. gitu gini. dah malam. Ok. mmg mcm -.- . masa itu emas. amat berharga. ye. berharga.

Ok. cerita pasal aku in a relationship ? heeww. Ok. FB-rians. ramai yang cakap aku sedang in a relationship. hakikatnya, aku dah lama pun tak in a relationship. alaa. kalau tak sserius buat apa. aku lebih suka if a guy ajak serius in SPM and rasa lebih responsible dgn tanggungjawab yang dipikul. ye. tanggungjawab untuk belajar. Tak semua rasanya rasa. dan tak semua sedar yang masing-masung perlu sedar yang kita sedang pikul satu beban yang sangat besar. Itu lah kenyataan. bukan lagi satu kejutan


Bahagia jika mimpi satu kenyataan,.

.. Ok. wish u all luck ! Wish me too ! <3 with love dila

Back to December



Holla, holla semua.
motif entry pada kali ni ? tak ada motif pun.
Saja nak kuti publisti murahan
ok. annoying gila kan ?
what ever.

Actually,
Im gonna to say





BYE SKUDAI JB MALAYSIA



yes, im leave it .
I know. i will go paris n fall in love at eiifel tower.
ekekee.
annoying.


Ok, know what ?
this entry is such NOTHING.
just for me to blablabling.

and i will make a lot of story with all my experineces k ?

last point.
Bye guys.
will miss---- this
muahh

SCHOOL HOLIDAY [s]



Senyum itu satu sedekah :). haha. Ok, tiba tiba jeh. -____-
Apa khabar semua rakan blog ? Ok. harap korang semua sihat. and dila minta maaf kepada FB-rians dan geng-geng blogger di FB kerana tidak berkesempatan untuk bersosial dengan kalian. Apa apa tinggalkan jejak tapak kaki anda di Chatbox. hewwheww, haha

Kita baru balik shopping. Ok, awsome. ekekee. STOP HERE

eheehmm eheemm.
*sambil buat muka comel*
*kontrol suara dengan ayu*
heeewwwwww. ok, sila muntah.

Baiklah, tajuk yang hangat, tapi tak berapa nak hangat kita pada hari ini ialah SCHOOL HOLIDAY [s]. Mungkin orang kata aku dah terlambat untuk mengatakan SCHOOL HOLIDAY [s]. Tapi, aku rasa tak terlambat lagi. Sebab hari ini masih SCHOOL HOLIDAY [s] , esok masih SCHOOL HOLIDAY [s] , lusa juga masih SCHOOL HOLIDAY [s] tulat juga masih SCHOOL HOLIDAY [s] . hah ! Tak terlambat lagi kan ? Well. SCHOOL HOLIDAY [s] masih banyakSss. hah. see, banyakSss

Ok, nama pun SCHOOL HOLIDAY [s] atau dalam melayunya SEKOLAH CUTI ? erk. sekolah yang cuti atau pelajar yang cuti ni ? Hah, itulah perbezaan antara melayu dan inggeris :)

Baiklah, nama pun
SCHOOL HOLIDAY [s] , aku pasti, sepasti pastinya bahawa semua pelajar cuti dari sebarang aktiviti yang mereka kerap/sering /habi yang dilakukan di sekolah.

Cuti daripada bangun seawal pagi ke sekolah
Cuti daripada pakai uniform sekolah
Cuti daripada bawa beg berat ke sekolah
Cuti daripada member salam kepada cikgu
Cuti daripada gaduh gaduh dengan kawan
Cuti daripada lupa bawa buku
Cuti daripada sering ke tandas sekolah
Cuti daripada sering ke koperasi sekolah
Cuti daripada sebarang kerja sekolah
Cuti daripada sebarang denda
Cuti daripada sebarang bebelan
Cuti daripada sering ke kantin sekolah
Cuti daripada beratur diperhimpunan sekolah
Cuti daripada pegang pensil
Cuti daripada baca buku sekolah
Cuti daripada berjalan keliling sekolah
Cuti daripada ponteng sekolah
Cuti daripada berjalan kaki pulang
Cuti daripada peperiksaan sekolah
Cuti daripada stay up malam malam

ada 20 cuti daripada. So, korang semua di sana, tak payah nak tipu la kan, dila pun seorang pelajar yang bakal menjadi senior di sekolah. Heww heeeww. itee sukee . haha.haha. ha.ha.ha. Ok, dila merapu.
Tapi, itu lah kenyataannya. kita cuti dari segala galanya di sekolah. Tapi, tapi, jiwa pelajar yang mengalir dalam darah ni begitu rindu untuk sekolah. Ye taakk ? KAN ?

Please cakap yang korang semua rindu sekolah setelah hampir sebulan kita cuti dan ada lagi bulan 12 yang lama untuk tunggu cuti habis. What korang masih nak tipu yang korang tak rindu sekolah . Ok finee !


Rindu daripada bangun seawal pagi ke sekolah
Rindu daripada pakai uniform sekolah
Rindu daripada bawa beg berat ke sekolah
Rindu daripada member salam kepada cikgu
Rindu daripada gaduh gaduh dengan kawan
Rindu daripada lupa bawa buku
Rindu daripada sering ke tandas sekolah
Rindu daripada sering ke koperasi sekolah
Rindu daripada sebarang kerja sekolah
Rindudaripada sebarang denda
Rindu daripada sebarang bebelan
Rindu daripada sering ke kantin sekolah
Rindu daripada beratur diperhimpunan sekolah
Rindu daripada pegang pensil
Rindu daripada baca buku sekolah
Rindu daripada berjalan keliling sekolah
Rindu daripada kena denda
Rindu daripada berjalan kaki pulang
Rindu daripada peperiksaan sekolah
Rindu daripada stay up malam malam


Lumrahh, bila depan mata memang tak suka. bila dah takda, semua yang kita cuti tu kita rindu. yedokk ?

ahhh, dila mmg rindu sekolah. please. cepat. tak kira la. memang rindu. Lagi lagi dengan cikgu Siow yang sangat baik. Puan Chan yang sangat spontan. dan segala-galanya.
Ok, dah. nk kena tidur cepat. esok nk pergi perancis. dan bertemu cint disana. Ok.
#merefekk sudee

Awww. contest lagi la ! *muah Muahh*


Holla hollaaa !
ok, masuk hari ni, dah 2 contest Dila dapat.
WhatTheSweet la kan. hikhikk.
But, ni just saja-saja je.
well, this was my second contest laa..
Almaklumlah,cuti sekolah, so. .. ada la SKIT masa nak berblogging bagai.

BLOG SIMPLE BUT AWSOME

ok, nama pun awsome kan ?
se-awsome
THE PUBLISHER

sape yang tak join. mmg R.U.G.I

yela, kita tak perlu nak bayar segala bagai semua kan ?

And, yang memberi attraction yang kuat bila Dila terbaca pasal entry ini ialahhh.

JENG
JENG
JENG


about the prizess

nama pun awsome right ?
Prizes pun awsome awsome belaka.

memang itee cair+melting gitu.
heheh.

ok. nak tau lebih lanjut ?

meh sinii.

KLIK


*nak tag, ramai sgt. but i will publish this to

>>>> We`re Blogger
d FB
>>>> Diari Sahabat Blogger d FB


CONTEST BLOG SUPERAWSOME BY SHA




Holla holla semuaaa !
Ok,siapa tak mandi lagi?
eeeuu. ;p xD
Ok, bangun pagi-pagi dila check la follower di blogger.
Almaklumlah, cuti sekolah. jadi comment situ sini sinun pun berlambak.
Afe pun enjoy !

Ok, lepas sarapan segala bagai...
BLOGWALKING TIME
then, terjumpa la satu contest di blog sweet ni.



cantikkan banner yg dibuat oleh shaza

well, nama pun contest kan ? Sure la ada syarat-syarat.




Rakan bloggers

Hidayah

dik Hawa

Ichot

nadiah

atikah

haahh, ramai lagi, siapa yang tak ditag tak moh sedih2 k ? nnt dila rep chat :)
*this was my first time join the contest.
k, dadaaaa

FreeBies Background


Holla holla uoalls.
Waaa, miss me ?
Ok, I miss u all too.

Ok, actually today i have a lot to post.
but, first of all, im gonna share some
Cute background.
Ok, mybe some of bloggers busy planning to renovate your blogs right ?
So, here, i`m gonna suggest you the
Cute background k ?
errk. but i think this is most suit for ladies :)
heee

ok, lets scroll down
.
.
.
.
.







vintage style


one of my favvy

serius, this was cute

soft design

your blog will look more fantasy

Girly

Childish, cutest

So, guys siapa yang nak guna, sila bayar RM10. Ekekee. Nope la, nama pun freebies right ? Ok, just
CLIK RIGHT at the picture >>> SAVE AS
DASHBOARD >>> DESIGN >>>TEMPLATE DESIGNER>>>BACKGROUND>>>CHOOSE FILE

Hyee, this credit for the cute girl, I don’t know your name. So, enjoy it. Wanna more ? just GOSSIP J







THE BEST DAY


Holla hollaa ! Whats up !

Hai alls, Dah sebulan Dila tak update Blog. Kadang-kadang,Dila lupa yang Dila ni ada Blog. Almaklumlah, examfever. *phuii*.
So, siapa kat sini miss me ? ekekee. tak miss ke ?
sila tekan

' cltrl ' then 'w'

bubbyee ! hihi. kiddin ok ;)

Acctualy, my Bloggie is still under construction.*cuti renovation gitu*
But, i absolutely excited to share about

THE BEST DAY

TARIKH : 22 Oktober 2011 (Ahad)
TEMPAT : Gunung Lambak, Kluang
AHLI : 30 ahli Kelab Renang

So, guys, korang dah dapat imagine ke belum guunug tersebut ? what ? tak tau dekat mana ? GOOGLE laa, apa lagi. halamak. ;p. kuii kuii. hihi.

Meh leww baca story yang boleh dikatakan panjang tahap. *pufft*

Tepat pukul 7 pagi, semua berkumpul. Alaa, tapi, korang percaya ke pukul 7 pagi budak-budak ni dah ada dekat sekolah ? EEEE, siapa percaya memang laaa korang tak pernah sekolah. haha. Biasa la, semua BEBUAL lebih kan?. Termasuklah Dila. ekekee. Tapi, atleast pukul 7.30 kiteorg dh gerak dah. Mcm FAST N FURIOUSx ?

Semua masih dalam keadaan sasau masau. almaklumlaahh, Ahad masih pagi. Jarang kot usia remaja bangun pagi-pagi kan kan kan ? Sebahagian jeh la kan. Yang sedang berdiri itu ialah our president OBAMA.@CEP. Anywere, thanks to our president yang sangat bertauliah+bertanggungjawab+prihatin+kepochi. *jangan puji banyak-banyak*

perjalanan kami selama 1 Jam 30 min. Tak lama . Pagi yang agak ceria nan indah, masing-masing sibuk mendengar MP3 ,MP4, text pakwe makwe. ekekeeke. Yang penting, MAKAN duluu ! Yummy yummy.

Setibanya di Gunung Lambak,
Serius, kita orang tak ada nampak langsung signboard Gunung Lambak or Selamat datang pun. So, perkara utama yang kite orang buat setibanya sampai kankankan.




Heroo heroo masing masing amik bekalan makanan. ekekee.
Then.



Our beloved Cikgu izzat ckp, kite kena stretching. Haaa, setakat stretching, tade hal la, selama nih kita org streching before swim main main. Tapi kali ni, LENTIK tak semua badan ? ekeke. Lentik kan ? kalah ahli Gimnas. *chop !aku gimnas jugeeekk* bweeekk.


nasib baik Kelab renang ni ramai Hero Malaya, Kalau tak. kompom. kelaparan le korang. bertapa sanggup gila diaorg membawa berkotak-kotak makanan. *sanggup dgn ikhlas ke?* haha



First step lagi dah nak muntah beb. bukan nak muntah apa, just mabuk sikit jeh. Lowl. Mau taknya, before masuk hutan, kiteorg terpaksa la meredah jambatan goyang. bayangkan la 30 org ahli yang naik jambatan sepanjang 500m. Memang macam taknak bergoyang INUL pulak kan . Bila dah seberang jeh. JEJAK TAK JEJAK tanahh jeh rasa. macam berada di kayangan. bertebangan gitu. Sheweet tak ?

Then, apa lagi. semangat sungguh laa semua. Dalam hati, ouhh alaaa, perjalanan nak ke gunung tak la seteruk yang dijangkaaa. So, apa lagii semua bertungkus lumus secepat mungkin nak sampai cepat kepuncak/
30 Minit perjalan umpama 10 hari tak minum air. Fuhh, Tapi masing-masing semangat. Sampai la satu tempat.
Jeng
jeng
Jeng
Jeng

500 meter lagi tauu. alaaa. 500meter jhe lagi. ciputt/ 5 minit dah boleh sampai kan kan kan ?
Align Centre

Korang percaya tak 500meter lagi baru nak sampai

SELAMAT DATANG KE GUNUNG LAMBAK.

Great right ? Memang berenang dengan peluh. Seriussss cool ghilee. Berdekah tahap.. =.=

Acctually, 500meter itu baru jeh nak sampai

TUUUUUTTTT

ZZZZZZZZzzz.

Mati mati ingat dah sampai.

Haramjadah. Hamikkkaaww.

Awsome dudueee


Serius semua tenung signboard ni sampai tembus. Great. lowls. Ketawa pecah perut.
Rupanya, perjalanan kami tadi, hanya muqaddimah semata-mata.
Ok fine, Meh teruskan perjalanan.

Look downn ! Hamikk kaww. Time ni, Dila n my BFF -Hanis, rasa macam nak turun balik.Tapi, bak kata org, jgn sesekali berundur dr perjalanan right ? Hahh ! afeee lagi. we pun merdeah macam nak pergi berperang.
*nampak beno nipunya*

But serius, sekali korang naik, jangan la pernah tengk bawah, KOMFERM nnt korang gayat nak naik. See picture below
.
.
.
.
.



So hows your imagine ? Great right ?



So, the adventurous actually start here. Time ni, Memang rasa betul-betul nak turun balik. WTsheeweet. Dila dok pikir kalau mati mcm mne ? Lol right ? However. I still continue our journey. No matter happen. *nak berferangg nihh* -sila muntah skrg, maceh*



Setelah hampir 2 jam lebih mengharungi ranjau yang berliku liku gitu. Akhirnya,



Kami berjaya menawan puncak tertinggi. *tade la nak tinggi sgtt*.
So, here our TIRED awkward faced


View from the top of Gunung Lambak.
Great right ?


So, there, we have our lunch together . Nice. Well, some of them mecej GF BF. almaklumlahh. risau la katekan. *weeekksss*

Eh, jangan risau. siapa yg bawak Iphone5 boleh online. ! Line penuh ok ? haha. Cayokk! Best tahap Pfftt.

Then. kite org pun turun. Ye laa. Ada siapa siapa nak bertapa dekat atas bukit inikah ? Sure takde kan?
Sempatlah nak mcjmcj kat ats ni. Ade jugak budak2 yang bergayut. Alaaa. bergayut dekat Phone. *winkwink*Lol

Perjalanan turun, kaki dah menggigil la kan. Anywere, thanks to Alip n Aiman yang tertolong Dila. Lols. Haha.

N kite org berjaya sampai ke bawah tepat tepat azan Zohor. Ghile NICE

NEW CHAPTER


Afee lagi, dah sampai bawah semua terbaring. including me. *penat bai*

Nak continue lagi ke ?
Kalau sanggup baca. sila laaa.

Bila dah sampai bawah, hihi, kite org mandi bermaia-ramai. *selekeh tak ?* alaa. 6 perempuan. yang lain lelaki.
Chop. bukan mandi apeee. Just duduk2 dekat sungai jeh. here are some our pics



Guess which one me ? *hijau*

Sila abaikan gambar budak lelaki yg sherabai. Almaklumlah. nak berenang air DALAM SANGAT.



Know what kite org buat ape ni ?
ni ialah satu Game yg dicipta oleh Iqah.
WTSheeewwweet.
Game ni sangat KEJAM.
PRIVACY QUESTION.
-so, dr game nih, semua kne jawab dgn jujur. suke siapa kwn dgn siapa. n semua yg terkandung dlm isi. hati. kalau tak jwb,
HAMIKkaaaww. berbaldi air kene simbahh. HAHA



He. One of MY BFFs


And here, was the great GFFs
Smile was the cure for missing the person that we miss right > *toiitoii*
*Luckly semua pkai sunblock*
-mcm aku pendek-abaikan.

K fine, thats all. My blog ni tgh cuti renovation. but. atas permintaan ramai. tak berapa nak ramai. I uprivatelan laaa. gambar yg awkward dlm FB.