THE BEST DAY


Holla hollaa ! Whats up !

Hai alls, Dah sebulan Dila tak update Blog. Kadang-kadang,Dila lupa yang Dila ni ada Blog. Almaklumlah, examfever. *phuii*.
So, siapa kat sini miss me ? ekekee. tak miss ke ?
sila tekan

' cltrl ' then 'w'

bubbyee ! hihi. kiddin ok ;)

Acctualy, my Bloggie is still under construction.*cuti renovation gitu*
But, i absolutely excited to share about

THE BEST DAY

TARIKH : 22 Oktober 2011 (Ahad)
TEMPAT : Gunung Lambak, Kluang
AHLI : 30 ahli Kelab Renang

So, guys, korang dah dapat imagine ke belum guunug tersebut ? what ? tak tau dekat mana ? GOOGLE laa, apa lagi. halamak. ;p. kuii kuii. hihi.

Meh leww baca story yang boleh dikatakan panjang tahap. *pufft*

Tepat pukul 7 pagi, semua berkumpul. Alaa, tapi, korang percaya ke pukul 7 pagi budak-budak ni dah ada dekat sekolah ? EEEE, siapa percaya memang laaa korang tak pernah sekolah. haha. Biasa la, semua BEBUAL lebih kan?. Termasuklah Dila. ekekee. Tapi, atleast pukul 7.30 kiteorg dh gerak dah. Mcm FAST N FURIOUSx ?

Semua masih dalam keadaan sasau masau. almaklumlaahh, Ahad masih pagi. Jarang kot usia remaja bangun pagi-pagi kan kan kan ? Sebahagian jeh la kan. Yang sedang berdiri itu ialah our president OBAMA.@CEP. Anywere, thanks to our president yang sangat bertauliah+bertanggungjawab+prihatin+kepochi. *jangan puji banyak-banyak*

perjalanan kami selama 1 Jam 30 min. Tak lama . Pagi yang agak ceria nan indah, masing-masing sibuk mendengar MP3 ,MP4, text pakwe makwe. ekekeeke. Yang penting, MAKAN duluu ! Yummy yummy.

Setibanya di Gunung Lambak,
Serius, kita orang tak ada nampak langsung signboard Gunung Lambak or Selamat datang pun. So, perkara utama yang kite orang buat setibanya sampai kankankan.




Heroo heroo masing masing amik bekalan makanan. ekekee.
Then.



Our beloved Cikgu izzat ckp, kite kena stretching. Haaa, setakat stretching, tade hal la, selama nih kita org streching before swim main main. Tapi kali ni, LENTIK tak semua badan ? ekeke. Lentik kan ? kalah ahli Gimnas. *chop !aku gimnas jugeeekk* bweeekk.


nasib baik Kelab renang ni ramai Hero Malaya, Kalau tak. kompom. kelaparan le korang. bertapa sanggup gila diaorg membawa berkotak-kotak makanan. *sanggup dgn ikhlas ke?* haha



First step lagi dah nak muntah beb. bukan nak muntah apa, just mabuk sikit jeh. Lowl. Mau taknya, before masuk hutan, kiteorg terpaksa la meredah jambatan goyang. bayangkan la 30 org ahli yang naik jambatan sepanjang 500m. Memang macam taknak bergoyang INUL pulak kan . Bila dah seberang jeh. JEJAK TAK JEJAK tanahh jeh rasa. macam berada di kayangan. bertebangan gitu. Sheweet tak ?

Then, apa lagi. semangat sungguh laa semua. Dalam hati, ouhh alaaa, perjalanan nak ke gunung tak la seteruk yang dijangkaaa. So, apa lagii semua bertungkus lumus secepat mungkin nak sampai cepat kepuncak/
30 Minit perjalan umpama 10 hari tak minum air. Fuhh, Tapi masing-masing semangat. Sampai la satu tempat.
Jeng
jeng
Jeng
Jeng

500 meter lagi tauu. alaaa. 500meter jhe lagi. ciputt/ 5 minit dah boleh sampai kan kan kan ?
Align Centre

Korang percaya tak 500meter lagi baru nak sampai

SELAMAT DATANG KE GUNUNG LAMBAK.

Great right ? Memang berenang dengan peluh. Seriussss cool ghilee. Berdekah tahap.. =.=

Acctually, 500meter itu baru jeh nak sampai

TUUUUUTTTT

ZZZZZZZZzzz.

Mati mati ingat dah sampai.

Haramjadah. Hamikkkaaww.

Awsome dudueee


Serius semua tenung signboard ni sampai tembus. Great. lowls. Ketawa pecah perut.
Rupanya, perjalanan kami tadi, hanya muqaddimah semata-mata.
Ok fine, Meh teruskan perjalanan.

Look downn ! Hamikk kaww. Time ni, Dila n my BFF -Hanis, rasa macam nak turun balik.Tapi, bak kata org, jgn sesekali berundur dr perjalanan right ? Hahh ! afeee lagi. we pun merdeah macam nak pergi berperang.
*nampak beno nipunya*

But serius, sekali korang naik, jangan la pernah tengk bawah, KOMFERM nnt korang gayat nak naik. See picture below
.
.
.
.
.



So hows your imagine ? Great right ?



So, the adventurous actually start here. Time ni, Memang rasa betul-betul nak turun balik. WTsheeweet. Dila dok pikir kalau mati mcm mne ? Lol right ? However. I still continue our journey. No matter happen. *nak berferangg nihh* -sila muntah skrg, maceh*



Setelah hampir 2 jam lebih mengharungi ranjau yang berliku liku gitu. Akhirnya,



Kami berjaya menawan puncak tertinggi. *tade la nak tinggi sgtt*.
So, here our TIRED awkward faced


View from the top of Gunung Lambak.
Great right ?


So, there, we have our lunch together . Nice. Well, some of them mecej GF BF. almaklumlahh. risau la katekan. *weeekksss*

Eh, jangan risau. siapa yg bawak Iphone5 boleh online. ! Line penuh ok ? haha. Cayokk! Best tahap Pfftt.

Then. kite org pun turun. Ye laa. Ada siapa siapa nak bertapa dekat atas bukit inikah ? Sure takde kan?
Sempatlah nak mcjmcj kat ats ni. Ade jugak budak2 yang bergayut. Alaaa. bergayut dekat Phone. *winkwink*Lol

Perjalanan turun, kaki dah menggigil la kan. Anywere, thanks to Alip n Aiman yang tertolong Dila. Lols. Haha.

N kite org berjaya sampai ke bawah tepat tepat azan Zohor. Ghile NICE

NEW CHAPTER


Afee lagi, dah sampai bawah semua terbaring. including me. *penat bai*

Nak continue lagi ke ?
Kalau sanggup baca. sila laaa.

Bila dah sampai bawah, hihi, kite org mandi bermaia-ramai. *selekeh tak ?* alaa. 6 perempuan. yang lain lelaki.
Chop. bukan mandi apeee. Just duduk2 dekat sungai jeh. here are some our pics



Guess which one me ? *hijau*

Sila abaikan gambar budak lelaki yg sherabai. Almaklumlah. nak berenang air DALAM SANGAT.



Know what kite org buat ape ni ?
ni ialah satu Game yg dicipta oleh Iqah.
WTSheeewwweet.
Game ni sangat KEJAM.
PRIVACY QUESTION.
-so, dr game nih, semua kne jawab dgn jujur. suke siapa kwn dgn siapa. n semua yg terkandung dlm isi. hati. kalau tak jwb,
HAMIKkaaaww. berbaldi air kene simbahh. HAHA



He. One of MY BFFs


And here, was the great GFFs
Smile was the cure for missing the person that we miss right > *toiitoii*
*Luckly semua pkai sunblock*
-mcm aku pendek-abaikan.

K fine, thats all. My blog ni tgh cuti renovation. but. atas permintaan ramai. tak berapa nak ramai. I uprivatelan laaa. gambar yg awkward dlm FB.