HARI HARI SAYA ANGKAT BERAT

Hai and Assalamualaikum, (^_^) .
Hari-hari saya angkat berat. Hebatkan saya ? haha *perasan sendiri. Eh, tapi betul la ! tak tipu, tak tipu, nak bukti ? boleh sahaja. :Dkawan-kawan, tak rasa ke yang korang bawa buku yang sangat banyak ke sekolah ? Tak pelik ke ? Kalau mengikut jadual yang diberikan cikgu, fuhh . ! buku dalam rak tu, boleh tinggal dalam 3 atau 4 buah buku sahaja. Memang terbaik la ! Tapi, yang Dila pelik yang amat, kebanyakkan pelajar, sempoi sahaja datang sekolah ! HAHA. Tabik la juga, sebab korang berani tak bawa buku. ! xD

Jadi, memang terang lagi bersuluh ! Jadual amat membebankan. Hari-hari boleh bina badan. Mana taknya, berat bag boleh dianggarkan seperti sekampit beras 5 KG ! hebat tak ? tuh belum balik sekolah dengan keadaan yang berjalan kaki selama 2.5 KM (^_^) Jadual pembelajaran hari ni, sangat padat ? nak tau ke subjek apa ? tak perlu la, cukup la sekadar Dila dan Allah sahaja yang tahu. HEHE. Jalan pikul bag pun dah terhuyung hayang.


Boleh kurus la kalau macam nih setahun (^_^)

Jum baca cara nak elakkan bag daripada berat :D

1)Tak payah bawa buku langsung, bawa sehelai kertas sahaja
=memang nak kena halau dari kelas,
2)Pinjam buku kawan
=memang la nak kena bagi pelempang.
3)Letak buku bawah meja
=memanglah nak kena curi. kena curi dengan ========= CIKGU SPBT
4)Bawa 2 atau 3 buah buku sahaja daripada jadual. Lepastu, ulang-ulanglah buku teks tuh, walaupun subjek lain
=tak baik menipu, dosa laa. Cikgu tak nampak, tapi Allah nampak,


cara terakhir yang biasa digunakan pelajar.

5) tak datang sekolah langsung ! sebab tuh la mereka yang tak datang ni, tak rasa bertapa beratnya jadual


Kesimpulannya, korang bawa sahajalah buku mengikut jadual yang ditetapkan. Tak payah susah -susah nak fikir cara mengelakkan bag daripada berat. Tak ada faedahnya. Lagi banyak buku, lagi bagus tau ! KEBERKATAN mesti ada. InsyaAllah.

dah pkul 6.28 petang sudah, need to go, kerja addmath dan math modern masih tersangkut lagi dihadapan ni, semata-mata nak update blog. waaa ! ahha. yang penting, tengah semangat nak buat addmath dulu.


esok sekolah !!

INLOVEWITHU
addmath
Dila...