SELAMAT HARI RAYA AIDILIFITRI



SELAMAT HARI RAYA

Assalamualaikum, hai, hello, peace , wassup !
K. chop ! dengar tak lagu raya ? mesti lagi feeling nak raya . kan kan kan ? haha. annoyed.
hee, first, rindu tak dkt blog nih ? haha. ok,fine, memang nak minta pelempang. *dush-dush-dush*
takda, gurau jeh ok ;). Kan nak raya nih, happy-happy la ! Senyum, ketawa. tapi jangan lebih-lebih. Kalau tak comferm macam orang Ghile. :p Anywere, rindu gila dekat blog, rasanya dah lama tak update. Almaklumlah, lately exam fever. phuii. Bila exam jhe, tutup segala FB,Blog,Twitter,Formspring. *budjet nak study* last minute. hehe.

So, hows all your preparations ? hah, mesti hebat-hebat belaka. ;p. see, Dila simple jhe, cukup la sekadar 10 pasang baju dan 10 pasang kasut. biar kasi matching gitu. haha. takda. joke jhe. :D *ayat gedix*


Pstt, nak promote kejap. Hah ! Kalau korang nak beli baju raya kan kan kan ? pergi dekat Kota Tinggi. Ada satu butik nie, nama Chenta. k, fine, baju kurung moden lawa giloss. xD. So, serius rambang mata. hee~ perempuan almaklumla. >.< tak sah kalau tak beli,

Then, kalau kasut-kasut tuh kan, Jusco bukit Indah. there`s sangat nice ghile. Especially, flat shoes. gile cantik. xD

Hah, aksesori aksesori, something like gelang , cincin, brroch. k, dekat angsana. I tak berapa nak ingat nama kedai tuh, but serius cool. xD


k,fine. cukup-cukup, malas nak upload lagi.

Cop ! ada bakat kan jd promoter > haha. Sila ketawa berdekah-dekah. xD
Raya ni cukup meriah, haha. bukan meriah pasal barang baru. tak kesah pun dengan barang baru. eh, ada la kesah sikitsikit. hehe. Yang paling meriah sebab, raya ni. raya ni. raya nih. erk. raya ni kannn.. kita kan.. haha. k, nnt la tgk gambar. meriah gitu.
*psstt, belum habis puasa dah cakap raya*


eh, ok, cukup-cukup. Actually, just nak buat ucapan saja.
Ok first,*pssst, fisrt ke? mcm dah lebih dar second*

Dila nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Dila nak minta maaf dekat semua kawan.
Sama ada yang rapat or tak.
Kepada kawan kawan blog, myspace, FB, Dila nak minta maaf kalau ada buat salah.
Mana yang terasa dekat status Dila, terkecil hati. or what ever la kan. haha
Almaklumlah, kita semua insan biasa.

So, mesti semua tak sabar nak rayakan ? cewaah.
Puasa tak ? Tak cukup tak boleh raya.
haha. Takda, joke.


PSTTT, for ex-3RK n GKK.


sorry,nak tulis n letak gambar sorang-sorang, memang mengambil masa. ekekee. xD

Ok, kita nak cakap, yang kita rindu gila dekat korang semua dah divorce.
eh, eh, ! bukan divorce apa tau. means, kelas dah tak sama. sekolah ? lagi la dah tak sama.

So, apa plan korang, Dila memang nak sangat jumpe. outing, reunion dan segala bagai the whole day dengan korang. eceh. kira dating beramai la kan. xD

Anywere, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
kita nak minta maaf kalau ada buat salah dengan korang.
Raya ni, jum la datang rumah ke rumah.
Marhaban terus. or meraban beramai-ramai?
syok kan ?
haha.
then, makan-makan. tu yang paling penting kan ?
eh, tu tak penting.
mestiduit raya kan ?
ahaks. ;p
dah tua kot kita semua nih. haha.
takda.

Ok la,ucapan panjang berjeler. kalah PM. *eeeyakks*
DILA LATIFF

Tau tak ? tau ? tak ? tau ?

hai all readers, sihat ? demam ? hee. same leww ite. haha. xD

eh eh eh, umum dah tau kan?, alaaaaa. tau tak ?
alaaa, yang tuh,
tau tak ?
ish takkan tak tau .
alaaa. yang tuuu.
Korang tau tak ?
grr, tau ke tak ?
tau ?
alaaa,
yang ituu..

Haha. tak da, saja jhe Dila nak gedik . persoalan memang nak minta penyepak kan ? :)
Alaaa ! yang tu, yang exam dah habis. Haha. Syok rasa ? Lapang rasa ? Tenang rasa ? Cool rasa ? dan segala rasa ada. Well, memang dah menjadi adat istiadat dan kebiasaan bagi setiap pelajar kot.

Nak exam jhe, buka buku. pergh, buku macam tak nak setebal kamus dewan edisi ketiga pulak kan ? haha. Lagi-lagi paper bio. Ha ha ha ! results ? belum dapat tau lagi. ==. Paper biology, physics, acct, chemist. Memang serius susah kot, tapi, jangan cakap susah laa, kang betul-betul susah. Biar susah sekarang, jangan susah time SPm nnt. ha! amik kau time tuh. k, fine, ade lagi setahun untuk SPM. oh Form 4 berlalu macam kilat betul. pejam celik pejam celik dah nak Form 5. eh cop ! Dila macam excited la pulak nak naik form 5. lololooxD

K, alaaa ! korang tau tak ? tau ? tak ? tak ? tau ? haha ! ayat memang macam tadika. xD. biasa la, lagi berapa hari jhe sekolah nih, forthesure, tak akan ramai yang hadir kesekolah. Lagi best terus cuti awal seminggu. Alasan ? sesese
ssekolah tuh kan ayah aku punya. haha. xD kiddin jhe k ? Alaaa, tak kan korang tak tau ? Alasan yang biasa ada, mim alip las las. apa tuh ? alaa, tak kan tak tau ? tau ? hee ~

So, siapa yang datang sekolah dalam minggu ni,boleh la dikatakan rajin. pftt. macam puji diri sendiri. xD. Datang sekolah, macam biasa, cerita cerita raya. Alaa, cerita cerita pasal nak raya. Tau ? tau tak ? tau kan ? haha.

Eh, dah beli baju raya? Berapa pasang? Warna apa? Beli dekat mana? Berapa eak harga ? eh. kasut ? jenama apa ? high heels? flat ? Sandal ? Handbag? eh, dekat gucci murah-murah tau. ada sale. Eh, kita beli 4 handbag !. Shawl, ? kita beli ikut warna baju raya. Shawl pashmina ada yang baru tau ! awak tau ? Cantik. Eh, ada aksesori baru tau dekat Mego, gelang dia, cantik ghile kott. warna oren pink, hijau kuning. Sweet gitu. Eh, lagi satu, ada jual cincin yang comel ghile dekat Mego. Rugi tak beli. Eh, awak tau ? Tahun nih, baju kita sama dengan BF kita. Sweet tak ?

Haha, itu la, contoh perbualan dan pertanyaan yang sering serta selalu berlaku. Lagi-lagi perempuan. But, me n my lovely Hanis, kita nih, macam takda perasaan raya kan dear ? hah. whatever, seram nak tunggu result exam 2 nih dherr. Harap yang terbaik. Amin.

Korang tau tak ? tak ? tau ? tak ? tau? tak ? tau ke tidak ? tak ? tau ?

haha, ayat lagi nak gedik.haha. itee gurau jhe tau. ;p

Baca status, semua semangat ghile nak raya.Selamat hari raya, maaf zahir batin. Salam aidil fitri. Tag-tag gambar masjid la,sebagai ganti kad ucapan. fuhh, FB wa penuh notification. xD. anywere, bagus la kan, ada leww semanag raya nye tuh. ;p

Mercun ? pergh, memang dah meletup-letup dah dari tadi. Ni nasib baik dekat bandar, kalau dekat area kampung, sure ada mercun buluh meriam dan yang seangkatan dengannya. well, aku tengah terawih terkojot ghile kot bila dengan bunyi mercun. pergh, budak-budak nih,bakar mercun dalam botol agaknya, bunyi macam bom atom. *psst, nampak beno nipunya. bom atom ? mcm pernah dengar jhe ;p

Makin nak raya, surau masjid makin sikit puratanya, Almaklumlah, Kuih raya mak Jemah belum siap lagi.;p Banyak lagi tempahan. Eh, tempahan baju berlambak lagi nih. Tak sempat la nnt. haha. biasa la tuh. Busy la katakan.

Lampu leko ? Korang pasang ? apa tuh ? Alaa, tak kan tak tau ? tau tak ? tak ? tau ? Korang mesti lagi tau kan ? Dila tak berapa familiar sangat denagn lampu lampu leko la apa nth lagi namanya. Macam meriah jhe kan ? best ghile kot siapa yang ada kampung. Kesian itee, tak ada kampung. Pinjam kampung korang boleh ? haha. kiddin.

Kampung oh kampung, mesti best kan ? Orang semua raya dekat Kampung. pftt, Dila pun, tapi, kampung area bandar dherr, tak meriah ar ? Well, umum kot, tau tak ? ala, yang pasal tuh. tau ? tak ? alaa, yang pasal nak balik kampung yang mana satu. haha. ! well, memang best kan ? gaduh-gaduh comel gituh. ;p

Dekat kampung? korang mesti meriah ghile kan ? Time tuh, cot cet dengan sepupu. pergh, share-share cerita, gossip, cerita pasal sekolah, pasal pkawa makwa. alaa. tak kan tak tau ;p. haha. kiddin. Time tuh, memnag tidurnya? haish, takpayah cakap la. Time nak qiam, payah nak bukka mata, tapi time nak cot cet, sebulat bulat tidak matanya. hehe. tau ? xD

well, ok la, need to continue my physics. oh physics. koje koje umah. nak siap cepat. nnt raya, boleh holidays habisan, tenang kan kepala. haha. raya tapi holidays ? sama jhe leer. xD.

anywere, before Dila habiskan aktiviti menaip ini, dengan kesempatan nih, nak cakap sikit ler, hee. nak wish kejap.


ikhlas from Dila Latiff ;)

PUASA vs EXAM vs RAYA

lalala, PUASA vs EXAM vs RAYA , mana yang korang akan pilih. eleh. mesti raya kan kan kan ? hik hik. Puasa tak habis lagi nak raya pulee ;p . Siapa jhe kat sini yang pilih exam ? *sila angkat muka then pergi masuk dewan sekarang juge ;p kuang kuang ;p. Rasanya, tade sape kott yang nak pergi exam ! hik hik. give me ten leww ! *excited tahap dewa jhe*

well, makin nak exam, rasa makin macam happy jhe ! *whathecrazyiam* senyum jhe la kot , cara terbak.hee~~

Dengar cite esok itee exam. ! *buat macam tak taujhe* hee~ n yang paliing penting, esok trial PMR n SPM yepp ? wuuu. GOOD LUCK korang !. saat saat genting macam nie, semua buat pun macam tak kena. APTB *ape phunn tak boley* haha :p

btw. Dila pernah rasa saat saat nak trial. ngrrr. scary kot :) tapi kan kan kan. jangan scary sangat. nnt tangan kaki mata lidah telinga dan segala anggota badan kelu tak terkata tak tergerak. kan susah kan ? so its better, before masuk dewan keramat tuh, relax kan diri. kalau boleh jangan discuss ape-2 pun dengan kawan. nnt mu lagi gelabah laaa weyhh. serius. Dila buat macam tuh jhe waktu exam trial. memang berdebar tahap nak tecabut lerr jantung. Tapi what tuh say, kita dah baca buku kan ? dah habis pulas jawab soalan-soalan lepas kan ? so, be calm jhe k ?

Siapa kata exam trial tak penting ? K, jangan buat betul-2 . *kalau nak rasa menyesal laa ;p. Penting ghile exam trial. tuh leww penentu segala haluan kehidupan. Even korang tak nak masuk asrama kan kan *mcm dila* but still kena buat betul-2. Maybe, sekarang, korang tak rasa lagi kepentingan PMR. Tapi, bila naik form 4 nnt, hah ! rasakan bertapa pentingnya nak amik PMR. coz, PMR penentu korang nak masuk kelas yang mana. Sains stream or whtever laa.

Tape, yang penting we do the best. *cewaahhh. esok kan kan kan. itee pun exam juge tauu. Ujian 2. walooo. okeh :)

Bila dikaji semula,tawakali is much more better important leww dari segalanya. Psttt, tapi kene usaha juge ;p. mana ada rezeki datang bergolek. free-free jhe nak. ;p. durian yang baik pun kena berkampung tunggu dekat dusun tau ! ni ape tah lagi nak result bagus. =='

Anywere, jangan terlalu emosi sangat leww. ;p.

ite happy happy gitu.
bak kate amir raja lawak IMHAPPY.

eeeww ihatethat . hee.xD
MUCH MORE LOVE
dila latiff
I AM TOO EXCITED


Ok, :) . I cant stop smiling :) serious. I cant stop smiling, am i getting a crazy one ? Oh, unfortunately NO !

hehe. . . .

As you all knoe, today is Friday right ?

I miss u so much .

Miss

Miss

U

So

Much.

Our memory still in mind.
Laugh, smile, cry sharing, loving together.

Even you are now at your lovely hostel,
but our friendship will never far.
As you are always in my heart

My lovely besties,
I will miss u .
Ok, see you this night.
hopefully ;)

Just for my lovely friends HAZIKA


pfttt : study
Much love
Dilla Latiff
Assalamuaalaikum allss ;)

Ok, baiklah, entry kali ini, tak ada niat nak bercoloteh memanjang. hikhik.
Almaklumlahh. nak exam wokk. xD.

eh eh eh, awak awak awak, Allhamdulilah, Friends yang join Group we` re blogger semakin ramai.

Bukan nk cari publisiti, just for getting more experience when explore others blog.
btw, all my of you have a nice blog know !

Oh no, my exam 2 around the corner.
Now, reading n more exercise are the best way.
Take care guys !
Hope, we will continuously share about blog ok ;)

Daaaaa :)
DILA LATIFF

TUTORIAL 1 :

SALJI DALAM BLOG

seperti :BLOG SAYA



OK, acctually, Dila dah buat tutorial untuk letak salji, tapi, macam mana enta boleh hilang segala bagai code warna . ==. Agak penat untuk cari semula code warna. So, here, i suggest a blog that you all could follow. :)


SELAMAT MECUBA :D