Ouh yeah . Holidays. End soon

Assalamualaikum.morning. Baiklah mulakan membaca entry ini dengan bismillah sambil tersenyum *wonkwink* ok lah . Nama saya nuradila abdul latiff. Just called me dila for short .:) *ehem. batul*. Hadirnya saya disini ingin menaip tentang perkara-perkara atau aktiviti-aktiviti yang dilakukan sepanjang cuti sekolah saya.

Seperti biase, cuti sekolah yang boleh tahan bosannya. Jadi bila ibu ayah mula sibuk, aku pun sibuk dengan kerja yang entah apa-apa. hihii. Dan, dan, begitula ceritanya. *menguap*. k. serius boring ? Tkpa. Dyla paham. siapa rasa entry kali ini. bosan. sila tekan ctrl n W. Masa itu emas. k. bye. hihiii



Kadang-kadang bila aku nak update blog, idea susah benar nak keluar, tapi bila dah keluar..boleh laa dikategorikan sebagai penaip terpantas didunia. Mungkin, kena letak mentol menyala atas kepala, baru aliran elektrik bergerak pantas. ekekee.

Ok, hari ni dah 25 Disember 2011. lagi beberapa hari saja nak tahun baru. Ye, cakap saja tahun baru, aku nak lupakan segala pahit. cewaahh. Boyfie ? haha. dah la, aku dah tak ingat lagi pasal kau. Pergi lah berbahagia, kerana aku pun dah bahagia with my all subjects for SPM. *hemmohemmoo*. Dan yang pasti, aku takkan pernah berpatah balik. ok.Diam ! Fullstop. hihiii.

Hmm, kejap saja 25 Dis. lagi 9 hari nak sekolah. REALLY ? so, siapa yang masih tidur dibuai mimpi tu, sila silalah bangun. Mimpi yang indah-indah, tanpa memikirkan apa yang akan berlaku dan sedang berlaku. Sila terima kenyataan yang batch 95`s akan menduduki SPm ye. SPM. ualng lagi sekali SPM, bukan UPSR mahupun PMR. serius, baru semalam dila rasa dila masuk dewan nak amik ujian PMR dan amik sijil kecemerlangan PMR dan bergembira bersama kawan dengan keputusan yang baik.Dan Kini, aku sebahagian daripada bakal SPM-rians batch 95`s. Yess, itu satu kenyataan. bukanlah kejutan. Kenyataan yang sebenar aku dah semakin dewasa. ye. itu kenyataan. buakn kejutan yang baru aku sedari.

9 hari lagi nak sekolah. Sila checklist barang-barang persekolahan.

BAJU KAIN TUDUNG KASUT STOKIN>>
semua masih elok. nampak sangat aku ni pembersih dan cermat. dan yang pasti. badan aku still mantain. hiihii. yang penting. stokin biar panjang skit. nak jadi budak baik la katakan. *winkwink*

BAG>>
aku rasa memang tak perlu, sebab aku nak pecahkan rekod. guna bag sekolah yang samam dari form 1. cool bebeh. nnt dah lepas SPm aku nk update pasal beg tu. haha. Bag yang beri Spirit beb ! Lagipun beg tu limited edition jeh aku rasa, buat masa ni tak ada sape lagi yang pakai beg NIKE tu. hah. Tkpe, nasihatnya, korang beli jeh la beg harga 3++.oo RM. InsyaAllah tahan lama. Lagipun, Handbag aku dah penuh boelh buat sale dah. -.-

PENCIL CASE>>
hmm, yang ini aku nak beli yang baru. almaklumlah, perempuan tak lengkap kalau tak bawak gam pencil 5 bgt, pen nak warna warni pemadam. highlight, liquid , dan segala bagai. alaa. lebih kurang mcm beg makeup korang jugak kan ? hahha.

ALAT TULIS>>
ni memang wajib la kan. Tkkan pergi sekolah tak baak pen.Gila pandai la kan sape yang tak bwak alat tulis ke sekolah. kepala die mcm memory card . boleh rekod semuanya. hihi. tak perlu catat.

BUKU RUJUKAN>>
aku dah beli. hihi. aku rasa tak boleh hidup kalau tade buku rujukan. bio semua ade. sampai terlebih-lebih 2 3 lagi. dan kadang2 tak terbaca semuanya. hihii. But atleast, aku sempat selak semuanya. dan aku ingat lagi buku-buku aku. siap label nombor setiap buku lagi. Yelahh, sng skit aku nk check. tgk np jeh dh tau buku jenis ape. *hemmohemmo*

BUKU LATIHAN>>
hmm, ni pun dah ade. Tapi. hihii, kadang2 tak terhabis pun aku buat. heeee~~

Next year, aku tak tau lagi nak tuition dekat mana. Tuition tu tak penting, just satu tambahan sahaja. Tapi. tengoklah dulu keadaannya kan. hihii

Ok, tutup kejap cite nak SPM SPM ni. sekarang aku nak cerita holidays aku yang boleh dikatakan bosan. kebosananan boleh dikatakn 70%. *menguapppp*.

Baiklah, nak tahun baru, ada azam baru. mestilah. Hidup kene ada planning. dan yang pasti.. hmm. aku akan pastikan. *annoying*



Once upon a time.when i still standard 5... ok. i will miss london. LOL.

Baiklah, cuti aku. ? haha. Bosan darab sepuluh kuasa 12. bangun pagi. gitu gini. dah malam. Ok. mmg mcm -.- . masa itu emas. amat berharga. ye. berharga.

Ok. cerita pasal aku in a relationship ? heeww. Ok. FB-rians. ramai yang cakap aku sedang in a relationship. hakikatnya, aku dah lama pun tak in a relationship. alaa. kalau tak sserius buat apa. aku lebih suka if a guy ajak serius in SPM and rasa lebih responsible dgn tanggungjawab yang dipikul. ye. tanggungjawab untuk belajar. Tak semua rasanya rasa. dan tak semua sedar yang masing-masung perlu sedar yang kita sedang pikul satu beban yang sangat besar. Itu lah kenyataan. bukan lagi satu kejutan


Bahagia jika mimpi satu kenyataan,.

.. Ok. wish u all luck ! Wish me too ! <3 with love dila